Vildt Raclette
Af Karsten L. Karlsson

1 dyrekølle
4 dl god rødvin
1 spsk. timian
1 økologisk appelsin
Salt
Peber

1 Gråand bryst
1 lille knold ingefær
1 fed hvidløg
1/2 lille rødløg
1 dl. Oliven olie
Salt
Peber

1 Edderfugl bryst (ung han er at foretrække)
1/2 lille rødløg
2 spsk. lynghonning
1 dl. Oliven olie
Salt
Peber

Dyrekøllen.
Skær benet fra køllen og puds alle sener af. Fileter derefter hele køllen i meget fine strimler. Riv skallen af appelsinen og bland den sammen med rødvin, timian, salt og peber. Vend kødet i marinaden.
Kødet skal trække 5-6 timer i køleskab.

Gråandebryst.
Puds sener og fedt af og fileter brystet i meget tynde strimler. Bland reven ingefær, knust hvidløg, finthakket rødløg og oliven olie med salt og peber. Vend kødet i marinaden og sæt det ind til dyrekøllen.

Edderfuglebryst.
Puds sener og fedt af og fileter brystet i meget tynde strimler. Bland finthakket rødløg, honning, oliven olie med salt og peber. Vend kødet i marinaden og sæt det ind til dyrekøllen og gråandebrystet.

Det marinerede kød kombineres med det øvrige tilbehør man ønsker at bruger til Raclette.

Bon Appétit

Udskriftsvenlig version

 

 

 

 

 

 

 

opdateret 07. marts 2018
Odden Jagtforening v/ Flemming Wrangel, Kirkevej 7, 4572 Nørre Asmindrup Tlf.: 2349 7180